Tips & Info

7 Jenis Makanan & Minuman Boleh Menyebabkan Gastrik Lebih Teruk

7 Jenis Makanan & Minuman Boleh Menyebabkan Gastrik Lebih Teruk (1)

Ramai yang mengadu ada masalah Gastrik, tapi tidak mengamalkan diet yang sebenarnya. Lebih teruk ada yang makan sesuka hati terlalu mengikut nafsu tanpa memikirkan akibat di kemudian hari.

Apakah diet sepatutnya untuk pesakit gastrik?

Gastrik adalah keadaan yang mana berlaku inflamasi pada bahagian dinding perut. Ia boleh berlaku secara tiba-tiba atau ada juga yang kronik, maksudnya kerap berlaku dalam jangka masa panjang.

Ini 10 Tanda Gastrik Yang Wajib Anda Perlu Tahu. Ramai Yang Tak Tahu!

10 Tanda Gastrik Yang Wajib Anda Perlu Tahu (1)

Gastrik merupakan salah satu penyakit atau gejala perut yang menyebabkan anda tidak selesa. Pernahkah anda tersalah makan kemudian tiba-tiba sakit perut dan cirit-birit?. Pastinya ianya membuatkan anda tidak selesa dan kadangkala tidak mahu bergerak ke mana-mana.

Memang ‘stress’ kalau diserang sakit perut ni, rasa nak maki orang je kan…?

Selalunya, ramai yang menunjukkan simptom gastrik ini menjelang bulan Ramadhan. Disebabkan gastrik, ada yang tidak boleh berpuasa. Tapi ramai juga yang menjadikan alasan ‘Gastrik’ untuk ponteng puasa. Anda jangan macam ni tau.

Gastrik Tiada Lagi Selepas Mengamalkan Duomix Setiap Hari

Duomix produk keluaran I Medikel Farmasi. Pakar Perubatan sendiri yang hasilkan gabungan produk ini memberikan nutrisi yang optimum untuk merawat dari dalam, membantu membaik pulih sel usus yang telah mati bagi memberikan kelegaan dan keselesaan untuk selamanya tanpa risau gastrik datang lagi.

Penafian: Segala testimoni yang diberikan dalam laman ini adalah pendapat daripada pengguna sebenar. Maklumat yang diberikan dalam testimoni tidak boleh digunakan untuk meramalkan hasil dalam situasi khusus anda. Hasil yang anda alami akan bergantung pada banyak faktor.

Pertanyaan

Anda ada persoalan mengenai Duomix?

Bercakap dengan kami melalui WhatsApp untuk respon yang lebih pantas. Kami sedia membantu anda.

Klik Sini Untuk WhatsApp
WhatsApp Untuk Pertanyaan